Személyi kölcsön

Mire használható a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön a szabad felhasználású hitelek körébe tartozik. A bank a kölcsön felhasználását utólag nem ellenőrzi, utazásra, lakásfelújításra, vagy tartós fogyasztási cikk megvásárlásához egyaránt használhatod. Szemben az áruhitellel, személyi kölcsön esetén készpénzt kapsz kézhez. A hitel futamideje az áruhitelekénél jelentősen hosszabb, akár 5 év felett is lehet.

Mennyi személyi kölcsönt igényelhetsz?

A személyi kölcsön fedezetét havi rendszeres jövedelmed jelenti. Ez azzal jár, hogy bármely bankot választod is a hitel igényléséhez, általában mindenhol tájékozódni fognak anyagi helyzetedről, ugyanis ez nagyban befolyásolhatja azt, hogy mennyi az az összeg, amit személyi kölcsön formájában a bank rendelkezésedre tud bocsátani. A forint- és devizaalapon is felvehető hitelösszeg jóval magasabb is lehet, mint az áruhiteleknél (elérheti az ötmillió forintot is), de ehhez a bankok magasabb jövedelmet követelnek meg, és a hitelbírálati folyamat is bonyolultabb (kezes bevonása, fedezet kikötése stb.) lehet.

Mire ügyelj, ha személyi kölcsön tartozásod van?

Mivel a személyi kölcsönt készpénzben kapod meg, és arra költheted el, amire csak akarod, számos csapdát is rejthet ? hiszen könnyen elköltheted olyan dolgokra, amiket akár nélkülözni is tudtál volna. A kölcsön után a kamaton felül egyéb költségek is felszámolhat a bank, ezért alaposan tanulmányozd át a hitelszerződést még az aláírása előtt! Olvasd el a bank hirdetményét és az általános szerződési feltételeket is, továbbá a szerződésnek minden részletét, ha pedig valamiben bizonytalan vagy, mindenképp kérdezz rá!

---MNB---

 

A személyi kölcsön előnye a gyorsított, egyszerűsített hitelbírálat (néhány nap), és a rugalmas futamidő (általában 12-72 hónap). A kölcsön a legtöbb banknál ingatlanfedezet és kezes bevonása nélkül igényelhető. Adóstárs bevonása esetén azonban magasabb hitelösszeg is elérhető.

A hiteligénylés általános feltételeit, valamint az igényléshez szükséges dokumentumokat a pénzügyi intézmény saját hatáskörben határozza meg, ezeket az információkat megtalálhatja a bank fiókjaiban vagy internetes honlapján, de az alább termék-összehasonlító táblák is tartalmazzák.

Számos esetben a személyi kölcsönhöz ingyenes hitelfedezeti életbiztosítás kapcsolódik. A hitelfedezeti biztosítás fedezi az Ön hitelének havi törlesztőrészleteit mindaddig, amíg balesetből vagy betegségből eredően nem képes dolgozni. Természetesen a biztosító a hitelfelvevő halála esetén is kifizeti a fennálló egyenleget (kivéve a hátralékokat).

---PSZÁF---


Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Önnek van hitele?
Igen, deviza alapú CHF
Igen, forint alapú
Nincs, nincs is rá szükségem
Nincs, most van rá szükségem
Nincs, de befektetéssel kombinálnék